#PuanShima Niey antara bahan yg diperlukan .. Tp ade yg x masok dlm gambar .. Xpe , sy listkan ye .. Oke , mula² carikan butter dan gaul dengan biskut marie yg dah dihancurkan .. Sy tumbuk dlm plastik biskut tuh ajee .. Lepas tuh masokkan ke dlm loyang springform sebagai base .. Sy pakai saiz 9 . padatkan biskut ke dlm loyang .. Tekan² kan dan masokkan ke dlm freezer .. Sementara tuh bole siapkan lapisan cheese .. Masokkan 1 ½ sb gelatin ke dlm air suam , biarkan larut .. Oke, Mula putar whipping cream sampai kental dan letak tepi .. Lupe nak snap .. Lepas tu pukul cream cheese dgn gula castor sampai berkrim , masokkan puree mangga separuh .. Gaul² .. Masokkan whipping cream ke dlm adunan cheese td .. Gaul sebati pakai spatula .. Masokkan larutan gelatin td .. Gaul sebati lg .. Adunan cheese td bole masokkan ke dlm loyang yg dah siap buat base biskut marie .. Simpan dlm freezer .. Utk buat topping pulak , larutkan 1sb
Comments
Post a Comment